OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ianthe met haar dochter

Ouder-kind contact is een familiesamenwerking de zich bezig houdt met het informeren over babytaal en de taal van het jonge kind. Er is jarenlange ervaring in huis met het ondersteunen van ouders bij vragen over hun baby of jonge kind.

Ianthe Biemans

Ianthe is de oprichtster van ouder-kind contact en het gezicht dat je zult zien. Zij verzorgt de informering, coaching en filmavonden. Ze is moeder van 2 jonge kinderen en heeft een achtergrond als orthopedagoog, hbo-psycholoog en heeft een aantal jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt. Ze is overtuigd van het belang van een goeie ouder-kind relatie. Niet alleen voor de sfeer thuis maar voor de hele ontwikkeling van het kind. Door ouders te informeren over de rijke (lichaams)taal van hun kind en de mogelijkheden in de onderlinge communicatie, wil ze hieraan bijdragen. Opvoeden = genieten.

Harrie Biemans

Achter de schermen werkt Harrie Biemans mee aan de vormgeving en uitvoering van ouder-kind contact. Als belangrijkste collega kijkt hij mee naar de opnames en draagt hij zijn ervaring en ideeën bij; hij  adviseert, denkt mee en schrijft teksten voor de website. Harrie Biemans is niet de eerste de beste. In de jaren ’80 heeft hij de methodes video-hometraining en video-interactiebegeleiding ontwikkeld (http://www.spinusa.org/approach.htm). Hij heeft duizenden gezinnen geholpen en tal van professionals opgeleid. Hij is al een tijdlang met pensioen, maar geniet ervan om samen met zijn dochter ouder-kind contact vorm te geven.